Puheenjohtajan terveiset 22.9.2017

Syksy on “uusien asioiden” aikaa ja me Gumbölen Omakotiyhdistyksessäkin muutetaan hiukan toimin tamalliamme. Syyskokoukselle tullaan ehdottamaan uusien toimikuntien perustamista osaksi hallitustyöskentelyä ja tämän uudistuksen (taikka vanhaan malliin palaamisen) toivotaankin aktivoivan aina vain useampia alueen asukkaita yhteisen tekemisen pariin.

Olemme kokeneet, että esimerkiksi Perinneryhmälle on kovasti tilausta – nyt kuluvana 50-vuotisjuhlavuonna olisi ollut paikallaan aluehistoriikin päivittäminen sekä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksikin olisi alueeltamme löytynyt tarinaa moneenkin julkaisuun. Karhusuon vanhalla koulullakin olisi varmasti vielä dokumentoitavaa sekä alueen asukkailla vanhasta koulusta kerrottavaa…

Olemme huomanneet, etteivät projektit vapaaehtoistyössä etene ellei niiden tekijällä ole sydän ja mielenkiinto mukana tekemisessä. Tuota edellämainittua juhlajulkaisua / historiikkia on varmasti monet alueen asukkaat odottaneet, mutta ei sellaista synny ellei tekijöitä ole. Yhdistys on kovasti toivonut, että jäsenistä saataisiin muodostettua työryhmä muun muassa tätä projektia varten, sillä hallituksesta ei siihen löytynyt aktiivista tekijää.

Toimikuntiin toivomme nyt löytävän tiensä myös ne jäsenet, joiden into ei riitä varsinaiseen hallitustyöhön, mutta joilla olisi jo muutenkin osaamista ja uteliaisuutta esimerkiksi nyt paikallishistorian tutkimiseen ja  tallentamiseen. Keskustelemme tarkemmin tulevista toimikunnista syyskokouksessa ja olet tervetullut paikalle kertomaan kiinnostuksestasi. Toimikunnista käydään lähiviikkoina keskustelua myös Omakotiyhdistyksen sivuilla niin Facebookissa kuin www.gumbole.fi -sivullakin.

Terkuin, Sanna Haakana

Categories: Yleinen