Puheenjohtajan terveiset 2.5.2017

Gumbölen Omakotiyhdistys haluaa olla yksi alueen aktiivisista kulttuuriympäristötoimijoista. Me yritämme yhdistyksenä tehdä käytännön töitä: niittää, korjata ja siivota. Yhdistys on osa suurempaa yhdistystoimijakenttää, jotka pyrkivät vaikuttamaan alueiden viihtyvyyteen ja luomaan me-henkeä. Suomen Kotiseutuliiton valtakunnallisen selvityksen mukaan kaikkien suosituin toimintamuoto on tapahtumien, kyläjuhlien ja festivaalien järjstäminen. (Lisää tietoja löytyy Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristötyössä -raportista, jonka voit lukea kokonaisuudessaaan osoitteessa bit.ly/ky-selvitys.)

GOKYllä on ollut paljon tapahtumia jo tämän vuoden puolella ja valitettavan usein paikalle on löytänyt vain kourallinen osallistujia. Tänä vuonna monia
tapahtumia on myös jouduttu perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Aktiivisena toimijana mietin usein, mikä minua motivoi jatkamaan alueen asioiden hoitamista ja vastaus taitaa myös löytyä edellä mainitusta selvityksestä – haluan säilyttää ympäristömme elävänä, vireänä ja käytössä, niin että sekä meidän, että tulevien sukupolvien on hyvä elää siinä. Vaikka itse olenkin “junan tuoma” on tämä seutu lapsilleni ainoa heidän tuntema kotiseutu ja suurin motivaationi taitaa löytyä siitä, että toivon alueen olevan myös heidän tarpeisiin elinvoimainen ja haluan kehittää asuinympäristöä yhä viihtyisämmäksi.

Käynnistymisvaikeuksista huolimatta kevät on tullut ja kesäkin odottelee ihan nurkan takana. <3

Ottakaahan uusimmassa tiedotteessa oleva tapahtumakalenteri taas talteen jääkaapin oveen. Toivottavasti nähdään!

Terkuin, Sanna Haakana

Categories: Yleinen