Menneet tapahtumat

SIIVOUSTALKOOT!

Siivotaan asuinaluettamme toukokuun alussa – viikonloppu (la-su) 5.-6.5.2018.

Kaupunki käy keräämässä kerätyt roskat seuraavista paikoista:

  • Nupurintien pyörätien varsi välillä Ylämyllyntie –Karhuniityntie
  • Hirvisuontien ja Hirviportin risteys
  • Gumbölentien ja Rintamäentanhuan risteys
  • Gumbölentien ja Engelin puistotien risteys

Siivoustalkoiden illanvietto maanantaina 7.5.2017 kello 18
alkaen Kurutien kallioilla (säävaraus). TERVETULOA!

2017

 

Lauantaina 2.12. 2017 Karhusuon koulun joulumyyjäiset ja koulun avajaiset

Sunnuntaina 17.12. klo 18 Kynttilähartaus, Kurutien kallioilla

*Koulutus peruutettu* Meidän turvallinen kylä -koulutus

Gumbölessä, Karhusuon koululla, järjestetään Meidän turvallinen kylä -koulutus lauantaina 25.11.2017 klo 9-13. Mukaan kutsutaan kotitalouksien, yhdistysten ja yhteisöjen edustajia kaikista kylistä! Koulutuspäivä on osallistujille maksuton. Tervetuloa mukaan!

Päivän ohjelma:
9.00 Aamukahvi ja esittäytyminen
9.30 Omatoiminen varautuminen arjen häiriötilanteisiin.
11.00 Kahvitauko
11.30 Pärjäisitkö häiriötilanteessa omin avuin?
12.30 Loppukeskustelu ja turvallista kotimatkaa!

SITOVA ILMOITTAUTUMINEN TILAISUUTEEN VIIMEISTÄÄN
perjantaihin 3.11.2017 mennessä: gumbole@gmail.com


*Koulutus peruutettu* GOKY SANKARIKOULUTUS
torstaina 26.10.2017, kello 17:30. Paikka Karhusuon Koulu.

Gumbölen Omakotiyhdistys sai tällekin vuodelle järjestymään Lähitapiolan Sankarikoulutuksen. Sankarikoulutus koostuu teoriaosuudesta (tehtävä omatoimisesti ennen käytännön harjoituksia) ja käytännön harjoituksista yhdessä.

TEORIAOSUUS: Suorita Sankarikoulutuksen verkkokurssi ennen kun tulet lähiopetukseen osoitteessa https://www.sankarikoulutus.fi. Kurssi koostuu oppimateriaaleista ja niihin liittyvistä monivalintakysymyksistä, ja sen suorittaminen kestää noin 30 minuuttia.

Vastattuasi kysymyksiin saat todistuksen kurssin suorittamisesta – tulosta todistus mukaan käytännön harjoituksiin 26.10.2017.

KÄYTÄNNÖN HARJOITUS: Koulutuksessa suoritamme SPR:n hätäensiapukurssin (4t.) joka sisältää kaikki tärkeimmät perusensiaputaidot. Koulutuksen päätteeksi osallistujat saavat osaamisestaan Hätäensiaputodistuskortin. Osallistujien tiedot välitetään SPR:lle Hätäensi- aputodistuskortin rekisteröintiä varten.

Mukaan pääsee 20 ensimmäistä ilmoittautujaa – ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumiset osoitteeseen gumbole@gmail.com (otsikkoon Sankari 2017) viimeistään 13.10.2017.

*Lisää sankareita kylälle – Gumbölen Omakotiyhdistys Ry*


GUMBÖLEN OMAKOTIYHDISTYKSEN SYYSKOKOUS

Gumbölen Omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 10.10.2017 klo 17:30 alkaen Karhusuon koululla. Syyskokouksessa käydään mm. läpi vuoden 2018 toimintasuunnitelma. .

Tervetuloa!


Karhusuonpuron talkoopäivä

Lauantaina 16.9. talkoillaan Espoon Karhusuonpurolla klo 10.00 alkaen. Talkooalueet sijaitsevat Nupurintien läheisyydessä (lähin osoite Karhuniityntie 1, Espoo). Gumbölenjoen taimenille ja nahkiaisille luodaan lisää kutupaikkoja soraistamalla. Samalla siistitään purolaaksoa keräämällä roskia. SLL Espoo järjestää talkoot yhteistyössä LähiTapiolan ja Virhon kanssa.

https://www.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/kunnostustalkoot-karhusuonpurolla

Ilmoittaudu viimeistään torstaihin 14.9 mennessä sähköpostitse laura.ahopelto@sll.fi tai tekstiviestillä 0503661197. Lisätietoja: Laura Ahopelto, Espyy, laura.ahopelto@sll.fi / 0503661197

PERUTTU! Meidän turvallinen kylä- koulutus, lauantaina 9.9.2017 klo 9.00 – 13.00 
Gumbölessä, Karhusuon koululla järjestetään Meidän turvallinen kylä -koulutus lauantaina 9.9.2017 klo 9-13. Mukaan kutsutaan kotitalouksien, yhdistysten ja yhteisöjen edustajia kaikista kylistä! Koulutuspäivä on osallistujille maksuton.  Tervetuloa mukaan! Tilaisuuden järjestävät Gumbölen Omakotiyhdistys ry ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Lisäaineistoa tässä linkissä ja Kyläopas luettavaksi jo etukäteen.

Päivän ohjelma:

9.00 Aamukahvi ja esittäytyminen

9.30 Omatoiminen varautuminen arjen häiriötilanteisiin.

11.00 Kahvitauko

11.30 Pärjäisitkö häiriötilanteessa omin avuin?

12.30 Loppukeskustelu ja turvallista kotimatkaa!

Ilmoittautuminen tilaisuuteen pe 1.9.2017 mennessä: gumbole@gmail.com 

Gumbölen Omakotiyhdistys ry tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvit sekä tilaisuudessa jaettavat aineistot. Ilmoitathan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.


PERUTTU! KOTISEUTURETKI Pieneen Kylään lauantaina 5.8.2017. Lähtö Karhusuolta klo 10.

PieniKylä Oy:n kotipaikka on Espoon Takkulan kylässä sijaitseva Ali-Takkulan maatila, jossa PieniKylä viljelee luonnonmukaisesti lähiruokaa lähes 20 hehtaarin peltotilkulla. PienenKylän tuotteet viljellään ikiaikaista tapaa seuraten, mutta nykymodernein keinoin. Tutustumme yhdessä PienenKylän toimintaan ja vietämme mukavan päivän. http://pienikyla.com/about/

Tilavierailu alkaa kokoontumisella tilakonttorillamme Verstaalla.  Verstaalta lähdemme luomumetsäkävelylle, jonka aikana kerrotaan luomumetsänhoidosta ja ihailemme ihanaa luontoa. Metsäkävely päättyy pellon reunaan, jossa on mehiläispesä. Sen luona kuulemme mehiläisten elämästä ja niiden tärkeydestä maataloudelle, sekä Suomen valtioneuvoston itsenäisyysjuhlavuoden Suomi 100 -hankkeeseen kuuluvasta Pölyttäjät pulassa -kampanjasta. Kierros jatkuu viljelyalueella ja nyt opimme biodynaamisen viljelyn saloista. Biodynaamisessa viljelyssä ei käytetä edes niitä torjunta-aineita, jotka ovat sallittuja luomuviljelyssä, joten se on erittäin puhdasta ja luontoa säästävää. Tutustutaan myös tilan ihaniin ja iloisiin Ahvenanmaan lampaisiin (6kpl) ja kanoihin, sekä hevosiin ja ankkoihin (jälkimmäiset ovat hieman arkoja). Lopuksi paistamme notskipaikalla makkaraa/tms, juodaan kahvia, mehua yms. Ja vietetään hauska hetki yhdessä.

SITOVA ILMOITTAUTUMINEN VIIMEISTÄÄN 15.7.2017 OSOITTEESEEN gumbole@gmail.com tai 050-4606343 / Sanna. Mikäli kiinnostuneita lähtijöitä on paljon, vuokraamme retkeä varten linja-auton. Gumbölen Omakotiyhdistys kustantaa jäsenilleen kuljetukset, sekä retkieväät nuotiopaikalle. Ilmoittautuneille lähtöpaikka ja kellonaika tarkennetaan vielä erikseen.


TALKOOT torstaina 8.6.2017 ja SILTATANSSIT perjantaina 9.6.2017.

TALKOOT
Torstaina 8.6.2017 siistimme Karhusillan aluetta talkoilla noin klo 18-19 ja toivomme osallistumista mahdollisimman monelta asukkaalta, isoilta ja pieniltä. Erityisesti akkukäyttöinen siimaleikkuri on ollut tarpeen. Kurkkaamme myös Karhusuonpuroon ja karsimme vieraslajeja – pue pitkähihaista paitaa, mikäli haluat olla mukana jättibalsamin kitkemisessä.

TANSSIT
Perjantaina 9.6.2017 illalla klo 18  lämpenee grilli. Yhdistys tarjoaa 40 makkaraa ja maissia nopeimmille. Voit myös tuoda omaa grillattavaa grilliin (ei marinoitua). Nappaa oma tuoli kainaloon ja ehkä pöytäkin. Luvassa myös perinteinen lättymaraton! Livebändi tanssittaa meitä noin klo 19-21.

Gumbölen Omakotiyhdistyksen ROSKALAVA kiertää aluetta taas maanantaina 5.6.2016. Roskalavalle yhdistyksen jäsenet voivat tuoda esim. rikkinäiset huonekalut ja puutarhakalusteet. Jäsenyys tarkistetaan.

Lava on tarkoitettu sekajätteelle ja sinne EI hyväksytä risuja tai puutarhajätettä. Sekajätteestä lisätietoja –> https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/lajitteluohjeet/sekajate/Sivut/default.aspx
Remonttijätettä saa tuoda enintään 2 jätesäkillistä ja kaikki remonttijäte tulee olla suljetuissa säkeissä!

Lava kiertää seuraavasti (katso kartta):
17.30-18.00 Kurutie 20
18.00-18.30 Rintamaantie 1
18.30-19.00 Pitkäniityntie/Tervakuja

Huomioithan, että Hirvisuon pysähdys on siirretty Rintamaantien alkuun. Paikalla on jo valmiiksi paperinkeräyspiste ja sinne on kuorma-auton helpompi laskea lava.


Gumbölen Omakotiyhdistyksen SIIVOUSTALKOOT järjestetään taas!

Siivotaan asuinaluettamme viikon 18 aikana (2.-7.5.2017) – heti vapun jälkeen siis. Tyhjiä roskapusseja saa jo viikolla 17 Gumbölen Omakotiyhdistyksen hallituksen jäseniltä sekä täysien roskapussien keräyspaikoilta Nupurintien varrelta. Talkoolaisia varten on varattu myös muutamia roskapihtejä ja niitä saa siis myös lainata.

Kaupunki käy keräämässä kerätyt roskat seuraavista paikoista:
1. Nupurintien pyörätien varsi välillä Ylämyllyntie – Karhuniityntie
2. Hirvisuontien ja Hirviportin risteys
3. Gumbölentien ja Rintamäentanhuan risteys
4. Gumbölentien ja Engelin puistotien risteys

Laita siivoamastasi alueesta kuva Facebookkiin Gumbölen Omakotiyhdistyksen ryhmään, niin muut jäsenet näkevät mitkä alueet on jo siivottu. Yllämainittuihin keräyspisteisiin tuoduista roskista voi myös laittaa kuvan ja katsotaan mikä alue on ollut aktiivisin!

Siivoustalkoiden illanvietto maanantaina 8.5.2017 kello 18 alkaen Kurutien kallioilla (säävaraus). Illanvietossa makkaranpaistoa, arpajaiset (pikkurahaa mukaan), kahvia ja mehua. TERVETULOA!


PERUTTU! 25.4.2017 KYLÄ UNELMA -ideointia. Karhusuon kirjastolla klo 18 alkaen –> Jatketaan ideointia aiheen Unelmien kyläkeskus / kylätalo ympärillä.


PERUTTU! 20.4.2017 klo 17:00–20:00 Ideoita lasten kanssa pyöräilyyn. Mitä kaikkea polkupyöräilyhenkistä esimerkiksi koululaisluokan kanssa voi tehdä? Tule kuulemaan erilaisista leikeistä ja harjoituksista ja ideoimaan yhdessä lisää! Ota mukaasi polkupyörä, jos mahdollista. Teemme sään salliessa harjoituksia ulkona (Säävaraus= tihkusateessa ollaan ulkona, kaatosateessa ei). Pukeudu siis ulkoilua ajatellen! Koulutuksen järjestää Pyöräliitto yhdessä Pyöräilykuntien verkoston kanssa. Koulutus on maksuton, vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautumiset: erika.weckstrom@pyoraliitto.fi tai puh 044 9824 328


19.4. 2017 klo 14 – Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän perinteisillä kaupunginjohtajan kahvit EKYLin ja EOK:n jäsenyhdistysten puheenjohtajille. Gumbölen kartanolla.


18.4.2017 KYLÄ UNELMA -ideointiaKarhusuon kirjastolla klo 18 alkaen –> Jatketaan ideointia aiheen Unelmien kyläkeskus / kylätalo ympärillä.


GOKY asukasilta Kaivovedet, keskiviikkona 5.4.2017,alkaen klo 18. Karhusuon kirjastolla. Asiantuntijoina Vesikaivohuolto Vipe Oy ja Ramboll Finland Oy.

Keväällä sulamisvesien aikaan kaivojen kunto ja kaivoveden laatu puhuttaa. Asukasillassa saamme neuvoja kaivojen kunnostukseen sekä kaivovesien tutkimuksiin.

  • VIPE Pertti Virtanen: kaivon kunnostustarve, kuntokartoitus sekä kaivon kunnostus sekä kustannukset.
  • Ramboll Jorma Nordlund: kaivoveden tutkimukset ja niiden kustannukset.

Jos aikaa ja kiinnostusta riittää niin voisi käynti kaivokohteella olla kiinnostava ja Vipe voisi esitellä ko. kaivoa, rakenteita ja mahdollisia kehitys/korjaustarvetta. Tilaisuudessa on jaettavaksi näyteastioita tarvitseville – kaivoveden tutkimuksiin ja kunnostuksiin on luvattu kampanjahinnat.


GUMBÖLEN OMAKOTIYHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS

Tervetuloa Gumbölen Omakotiyhdistyksen kevätkokoukseen Gumböle Golffille (Gumbölentie 20, Espoo) keskiviikko 29.3.2017 klo 18.

Kokouksen alussa Gumböle Golffin toiminnanjohtaja Markku Ignatius kertoo lyhyesti lajista ja sen harrastamisesta Gumbölessä. Esittelyn jälkeen pidämme yhdistyksen kevätkokouksen, jonka aiheena on sääntömääräiset asiat.


Gumböle-Nupuri-Nuuksion alueen kuntavaaliehdokkaat tavattavissa keskiviikkona 15.3.2017 Honkamajalla (Nupurintie 24, 02820 Espoo) klo 18-20.

Tervetuloa tutustumaan alueemme kuntavaaliehdokkaisiin – lähes kaikki suurimmat poliittiset puolueet ovat alueellamme edustettuina. Tilaisuudessa järjestetään paneelikeskustelu, jonka puheenjohtajaksi on kutsuttu Kalle Isokallio. Keskustelujen jälkeen on mahdollista tavata kuntavaaliehdokkaat ja keskustella aiheista vielä tarkemmin.

Paikalle lupautuneet ehdokkaat ja muuta ajankohtaista tietoa saat Facebookista.

Tapahtuman on kutsunut koolle yhteistyössä Gumbölen Omakotiyhdistys ja Nuuksio seura.


GOKY asukasilta Espoon Perinneseura, keskiviikkona 8.3.2017, klo 18. Karhusuon kirjastolla. Puhujana Esko Uotila Espoon Perinneseurasta.  

Espoon perinneseura tekee kotiseutu- ja perinnetyötä Espoossa. Esko Uotila kertoo yhdistyksen toiminnasta: perinnetiedon keräämisestä ja esittelystä, kirjojen julkaisemista, viestinnästä, perinneseminaareista ja muista tapahtumista. Vuonna 2017 perinneseuran suunnitelmissa on ainakin kahden kirjan julkaiseminen ja Aurora Karamzinin perinnön vaaliminen Meidän Aurora -hankkeessa.

Pyritään keskustelemaan myös oman alueemme perinteiden keräämisestä yhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden tiimoilta.

Tarvittaessa lisää tietoa löytyy perinneseuran sivuilta ja Facebookista
http://espoonperinneseura.net/
https://www.facebook.com/EspoonPerinneseura


GOKY Hallituksen kokous

Aika ja paikka: 6.3.2017 klo 18:30-19, Karhusuon kirjasto. Hallituksen kokous; valmistautumista 2017 kevätkokoukseen.


GOKY asukasilta Ilmastoinfo, torstaina 23.2.2017, alkaen klo 18. Karhusuon kirjastolla. Puhujana Teemu Kettunen Energia-asiantuntija, Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

Illalle kaksi valmisteltua aihetta:

1) “Puun varastointi ja pienpoltto perinteisissä tulijoissa.” Alustuksessa käydään läpi puun pienpolton päästöihin ja energiatehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä. Kuulet mm. kuinka puun kosteus vaikuttaa päästöihin ja miksi sytyttää päältä?

2) ”Maalämpö pientalon lämmitysjärjestelmänä.” Alustuksessa käydään läpi maalämpöjärjestelmä sekä järjestelmän mitoitusta ja ominaisuuksia.

HSY:n Ilmastoinfo auttaa pääkaupunkiseudun asukkaita ja pk-yrityksiä pienentämään hiilijalanjälkeään. Energia on keskeisin teemamme. Tuotamme ja välitämme puolueetonta tietoa hajautetun uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuista alueella.


112-päivän tilaisuus perjantaina 10.2.2017 klo 10-11 Karhusuon Kirjastolla, satutunnin tilalla.

Vuoden 2017 teemana on lapsiperheiden turvallisuus ja Gumbölen Omakotiyhdistys on kutsunut Metropolian ensihoitajaopiskelijat kertomaan lasten tavallisimmista ensiaputoimista sekä kodin ensihoitotarvikkeista. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan, lapset tottakai mukaan!

112-päivää vietetään 11. helmikuuta. 112-päivän kampanja-aikaa on koko kyseinen viikko, jolloin 112-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Viikon aikana kuka tahansa – yksityishenkilö, harrasteporukka tai järjestö – voi järjestää 112-päivän tapahtuman omalla paikkakunnallaan ja kertoa turvallisuusasioista.


GOKY Asukasilta – KULUTTAJANSUOJAN ABC 

Aika ja paikka: 25.1.2017 klo. 18-20, Karhusuon kirjasto, Karhuniitynkuja 3, 02810 Espoo.

Järjestäjä: Gumbölen Omakotiyhdistys Ry yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kuluttajat ry:n kanssa.

Uusia palveluita ja tuotteita tulee markkinoille päivittäin – eikä kaikilla toimijoilla ole puhtaita jauhoja pussissa. Valppaalta kuluttajalta vaaditaankin nykyisin yhä enemmän erilaista tieto ja taitoa. Kulttajansuojan kiemuroihin kuulijat johdattelee Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario. Tule mukaan oppimaan lisää kuluttajan oikeuksista ja velvollisuuksista.


GOKY Hallituksen kokous

Aika ja paikka: 23.1.2017 klo 18-20, Karhusuon kirjasto.

Sääntömääräinen hallituksen kokous; mm 2017 hallituksen järjestäytyminen sekä muita asioita.

 

2016

Seurakunnan kynttilähartaus Kurutien kalliolla su 18.12.16 klo 18  yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan ja Gumbölen omakotiyhdistyksen kanssa. Lyhty mukaan ja laulamaan kauneimpia joululauluja. Pihatulet opastavat sinut oikealle paikalle Kurutieltä. Lämpimästi tervetuloa!


Mt110 Nupurintie, (Karhuniityntien kiertoliittymä, jalankulku- ja polkupyörätie välillä Kirkkonummen raja- Brobackantie) Tiesuunnitelman laatiminen, Asukastilaisuus 13.12.2016 klo 17.00- 19.00 paikkana Honkamaja (Nupurintie 24 02820 Espoo).

Majalla on rajoitettu määrä autopaikkoja. Paikalle toivotaan tultavaksi muulla kuin henkilöautolla, jos mahdollista. Tilaisuus alkaa klo 17.00, jolloin voi jo alustavasti tutustua suunnitelmaluonnoksiin. Suunnitelmien esittely on klo 17.30 -18.00. Tämän jälkeen voi edelleen keskustella suunnittelijoiden kanssa.


Karhusuon koulun vanhempainyhdistyksen ja koulun oppilaiden yhdessä järjestämät KOKO KYLÄN JOULUMYYJÄISET pidetään jälleen 26.11.2016 klo 12-14. Huom paikkana Lagstadin koulu!

Koska vanha koulurakennus on suljettu eikä parakkiin mahdu paloturvallisuussyistä edes kaikki koululaiset, joulumyyjäiset tullaan järjestämään tänä vuonna Lagstadin koululla (Espoonkatu 7), missä 4-6 luokkalaiset ovat tällä hetkellä väistössä.

Tervetuloa kaikki joukolla nauttimaan koulun ja meidän kylän tunnelmasta myös Lagstadiin! Onhan Lagstad meidän ruotsinkielisten kyläläisten oma koulu. Tällä kertaa joulumyyjäisissä on tarjolla kahvio, arpajaiset, koululaisten tekemiä käsitöitä, pullapuoti, temppurata sekä uutena oppilaiden esityksistä koostuva Lava on vapaa. Tervetuloa katsomaan oppilaiden omia esityksiä ensi kertaa niin, että Lava on vapaa -tilaisuutta pääsevät kaikki seuraamaan.

Vanhempainyhdistys on toiminut aktiivisesti koulun kanssa auttaen heidän kahteen paikkaan hajautettua arkea, tarjoten tarvikkeita ja liikuntavälineitä oppilaille. Nyt väistön aikana yhdistyksen toiminta korostuu ja olemme voineet auttaa oppilaita ja henkilökuntaa monin eri tavoin heidän arjessaan. Tervetuloa mukaan toimintaan ja tarjoamalla esim. arpajaisvoittoja pystyt tukemaan koko koulun toimintaa. Arpajaisvoittoja voi tuoda etukäteen Marjaana Siivolalle osoitteeseen Karhusola 9. Kiitos.


JOULUN 2016 HYVÄNTEKEVÄISYYS-tempaus

Gumbölen Omakotiyhdistys tarjoaa alueen asukkaille mahdollisuuden osallistua yöasujen ja unilelujen keräyskampanjaan.  Patmos Lähetyssäätiön Operaatio Joulun Lapsi –keräyksessä lähetetään joululahjapaketteja Romaniaan ja Moldovaan.

Osallistu mukaan yöasujen ja unilelujen keräykseen ja tuo iloa lapsiperheiden arkeen! Tuo puhtaita, hyväkuntoisia ja siistejä lasten, naisten ja miesten yöasuja ja pyjamoita sekä unileluja.

Alueemme keräyspiste on Karhusuon Kirjastolla, josta haemme kuorman 27.11.2016 illalla. Karhusuon kirjastossa omatoimiaukioloajat eli kirjastokortilla ja pin-koodilla pääset kirjastoon joka päivä (ma-su) klo 7-22. Lahjoitukset toimitetaan eteenpäin vielä marraskuun aikana, joten vie lahjoituksesi ajoissa paikalle.

Patmos tavoittaa vuodessa tuhansia lapsiperheitä, jotka tarvitsevat vaatteita ja hyödyllisiä arjen tavaroita. Patmos Lähetyssäätiö jatkaa näiden perheiden tukemista joululahjapakettien jälkeenkin. Yhteistyön myötä saadut tuotteet lahjoitetaan apua tarvitseville perheille Patmos Lähetyssäätiön kohteisiin, kuten Romaniaan ja Moldovaan. Tuotteet lähetetään vuoden 2017 alussa omassa humanitäärisen avun kuormassa, muiden Patmos Lähetyssäätiön saamien lahjoitusten kanssa.


GOKY asukasilta torstaina 17.11.2016 kello 18-19. Paikka Karhusuon kirjasto.

Asukasilta yhteistyössä Playgreen Oyn kanssa, jossa saamme ajankohtaista tietoa aurinkosähköjärjestelmistä.

Käsiteltäviä asioita ovat mm: Mitä aurinkosähkö on, järjestelmän komponentit ja niiden ominaisuudet (myös millaisia ovat kehitysnäkymät)? Millaisiin kohteisiin aurinkosähkö sopii? Miten järjestelmä omakotitalossa toimii? Mitä aurinkosähkön tuottaa ja miten asukas saa siitä parhaan hyödyn? Paljonko investointi maksaa ja mikä on sillä saatava taloudellinen hyöty? Mitä ottaa huomioon järjestelmätoimittajien kilpailutuksessa?

Tervetuloa.


GOKY asukasilta keskiviikkona 2.11.2016, alkaen kello 17:30.  
Paikka Karhusuon Kirjasto/Koulu piha

Gumbölen Omakotiyhdistys järjestää jäsenilleen yhteistyössä Lähitapiolan kanssa Sankarikoulutuksen. Sankarikoulutus koostuu teoriaosuudesta (tehvävä omatoimisesti ennen käytännön harjoituksia) ja käytännön sammutusharjoituksista 2.11.2016.

TEORIAOSUUDESSA saat helposti ymmärrettävää kodin turvallisuustietoa sekä näet videolla, miten kodin tulipalo kehittyy. Verkkokurssin tekemiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Verkkokurssin suorittamisesta saat todistuksen, joka tulee tulostaa ja ottaa mukaan käytännön harjoitteluun. https://spek.onedu.fi/alkusammutus/

KÄYTÄNNÖN HARJOITUKSESSA pääset itse harjoittelemaan sammuttamista. Harjoituksissa käytetään oikeita sammuttimia turvallisesti. Harjoitus on suunniteltu siten ettet tarvitse erikseen suojavaatteita vaan normaali ulkoilupukeutuminen riittää.

Sankarikoulutusta varten ilmoittaudu viimeistään 19.10.2016 osoitteeseen
shaakana @ gmail.com tai O5o-46O6343. Ennakkoilmoittautumisella varmistamme, että kaikki halukkaat pääsevät koulutukseen – ryhmäkoko on 20 ja mikäli koulutukseen tulijoita on enemmän, koulutetaan illan aikana portautetusti useampi ryhmä. KOULUTUKSEEN VOIVAT OSALLISTUA kaikki 12 vuotta täyttäneet. Osallistuvat lapset tulee ilmoittaa kukin erikseen.

Otamme yhteyttä ja sovimme tarkemmista aikatauluista henkilökohtaisesti, mikäli ryhmiä on useampia.


GUMBÖLEN OMAKOTIYHDISTYKSEN SYYSKOKOUS JA KIERTOAJELU ÄMMÄSSUOLLA

Gumbölen Omakotiyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 25.10.2016 kello 18 alkaen Karhusuon koululla. Tervetuloa!

Ennen syyskokousta GOKY tarjoaa halukkaille kiertoajelun Ämmässuolla. Kiertoajelua varten ilmoittaudu viimeistään 7.10.2016 osoitteeseen shaakana@gmail.com tai 050-4606343. Ennakkoilmoittautumisella varmistamme, että kaikille halukkaille on linja-autossa paikka. HSY ei myöskään ota vastaan alle 10 hengen ryhmiä. Mikäli ilmoittautuneita on alle 10, joudumme kiertoajelun peruuttamaan – syyskokous järjestetään joka tapauksessa.

Aikataulu:

Klo 15:30 lähtö Karhusuon kirjastolta.
Linja-autokyyti.
–> Kiertoajelu Ämmässuolla.
HSY opas on mukana linja-autossa.
–> Bussilla takaisin Karhusuon kirjastolle,
noin klo 17:30.

Karhusuon koululla kahvit ja HSY infopiste, jossa mahdollisuus kysellä enemmän mm. kiertoajelusta sekä pelata lajittelupeliä.

Klo 18:00 GOKY syyskokous.
Noin klo 19:00 Kokous loppu.


GOKY asukasilta tiistaina 11.10.2016, kello 18-19.  
Paikka Karhusuon Kirjasto.

Gumbölen Omakotiyhdistys järjestää vapaamuotoisen keskustelu- ja kyselytilaisuuden teemalla “kiinteistön arvo ja alueen kiinteistöjen hintakehitys”.

Voimme jutella myös millä remonteilla tms kiinteistön arvoa voi yksityishenkilö nostaa, tulevan koulukeskuksen vaikutuksesta alueen kiinteistöjen hintatasoon tai muista kiinteistöihin liittyvistä aiheista. Aiheesta keskustelemassa Karhusuolainen Petter Frisk, Yrittäjä, LKV, LVV, KiAT.


Gumbölen omakotiyhdistys järjestää Vanha-Espoon muinaisjäännökset illan Karhusuon kirjastolla.
Argeologiaa harrastava Markku Luoto esittelee alueeltamme tunnettuja muinaislöytöjä ja niiden tutkimusta, sekä opastaa museoviraston muinaismuistoreisterin käyttöä kiinnostuneille.


OPASTETTU KALASTUSTAPAHTUMA  – PERUUTETTU
lauantaina 24.9.2016 klo 12-15.

Goky järjestää kalastustapahtuman Oittaalla la 24.9. klo 12-15. Tapahtuma on koko perheelle. Ilmoittautumiset vain jäsenille ke 21.9. mennessä Joni Mäenpäälle, puh. 040-73O 7580 tai jonimaenpaa(at)hotmail.com


Gumbölen Omakotiyhdistyksen jäsenet on kutsuttu ottamaan osaa Karhusuonpuron sekä purolaakson talkoisiin. Karhusuonpuron talkoot järjestää Espoon ympäristöyhdistys yhteistyössä LähiTapiolan ja Virhon http://www.virtavesi.com kanssa. Karhusuonpuro ja sen purolaakso on Espoon virtavesiselvityksen mukaan paikallisesti arvokas virtavesikohde.

**
Lauantaina 10. syyskuuta talkoilemme kello 10:00 alkaen Karhusuonpurolla Karhusuon asuinalueella. Tarkempi alue sijaitsee Nupurintiestä ylävirtaan. Lähin katuosoite on Karhuniityntie 1, Espoo. Soraistamme talkoissa Gumbölenjoen taimenille ja nahkiaisille lisää kutupaikkoja muuten varsin luonnontilaiseen puroon. Samalla siistitään purolaaksoa keräämällä roskia. Soraa on tilattu nuppikuorma eli noin 20 tonnia.

**

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Pirjo Itkonen, gsm. 050 4078 266, sposti. pirjo.itkonen(at)sll.fi

Toivottavasti meistä asukkaistakin moni pääsee paikalle – mainitkaa ilmoittautumisenne yhteydessä, että olette Gumbölen Omakotiyhdistyksestä.


GOKY asukasilta torstaina 1.9.2016, kello 18-19.
Paikka Karhusuon Kirjasto, Karhuniitynkuja 3, 02810 Espoo.

Gumbölen Omakotiyhdistys järjestää vapaamuotoisen keskustelu- ja kyselytilaisuuden Gumbölentien ja Hirvisuontien risteyksen rakennustöistä – paikalle rakennetaan Pihlajalinna-niminen aikuisten mielenterveyskuntoutujien asuntola. Asuntolan toiminnasta meille kertoo Minna Leeve, toiminnanjohtaja Pihlajakoti Oy. Tervetuloa paikalle kuuntelemaan ja kysymään lisäkysymyksiä.


Omakotiyhdistyksen LAPSI-VANHEMPI KESÄFUTIS alkaa heti kesäkuun alusta. Pelaillaan nyt alkuun ajalla 1.6 – 29.6.2016 aina keskiviikkoisin klo 18-19.30. Paikkana Gumbölen nurmikenttä (Gumbölentie varrella, Hirvisuon puolella).

Leikkimielistä pelailua, ei ennakkoilmoittautumista ja osallistuminen omalla vastuulla, ei vakuutusta järjestäjän puolesta. Pelin sujuvuuden kannalta suositeltavaa on, että lapset olisivat noin alakouluikäisiä. Ota varmuuden vuoksi oma pallo mukaan – peliliivit löytyy yhdistyksen puolesta.

TERVETULOA!


SILTATANSSIT LAUANTAINA 11.6.2016

Tervetuloa viettämään kesäistä lauantaita Karhusillalle koulun lähelle klo 18-22.

Aamupäivällä siistimme alueen talkoilla noin klo 10-12 ja toivomme osallistumista mahdollisimman monelta asukkaalta, isoilta ja pieniltä. Erityisesti akkukäyttöinen siimaleikkuri on ollut tarpeen ja jos omistat ylimääräisiä kukkia (esim. vuorenkilpeä), niin tervetuloa istuttamaan sitä siltatanssien alueelle. Yritetään saada tien vieressä olevasta puskaisesta alueesta mukavamman näköinen.

Illalla grilli lämpenee klo 18. Yhdistys tarjoaa 40 makkaraa ja maissia nopeimmille. Voit myös tuoda omaa grillattavaa grilliin (ei marinoitua). Nappaa oma tuoli kainaloon ja ehkä pöytäkin. Luvassa myös perinteinen lättymaraton!

Livebändi tanssittaa meitä noin klo 19-21.

Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa ja tanssimaan! Nappaa naapurikin mukaan. 


Gumbölen Omakotiyhdistyksen ROSKALAVA kiertää aluetta taas maanantaina 6.6.2016. Roskalavalle yhdistyksen jäsenet voivat tuoda esim. rikkinäiset huonekalut ja puutarhakalusteet. Lava on tarkoitettu sekajätteelle ja sinne ei hyväksytä risuja tai puutarhajätettä. Remonttijätettä saa tuoda enintään 2 jätesäkillistä ja kaikki remonttijäte tulee olla säkeissä. 

Lava kiertää seuraavasti (katso kartta):

17.30-18.00 Kurutie 20
18.00-18.30 Rintamaantie 1
18.30-19.00 Pitkäniityntie/Tervakuja

Huomioithan, että Hirvisuon pysähdys on siirretty Rintamaantien alkuun. Paikalla on jo valmiiksi paperinkeräyspiste ja sinne on kuorma-auton helpompi laskea lava.


SEIKKAILUPUISTO HUIPPU, Leppävaara

Yhteiskäynti Leppävaaran seikkailupuisto Huippuun torstaina 9.6. 2016 klo 15. Jäsenille 15e/hlö, ei-jäsenille 24e/hlö. Alle 140 senttiset 8 euroa, ei-jäsenet 14e.

Maksa lippu GOKYn tilille FI34 8000 2504 7021 42 viimeistään 1.6.2016 ja laita sähköpostia osallistumisestasi Cathylle (catherine.tepponen(at)gmail.com). Cathy jakaa liput maksaneille paikanpäällä, lipunmyynnin lähellä.


Lasten kesäliikunta #4 . Lauantaina 20.8.2016 klo 10-11

Kokoonnutaan 0-6 -vuotiaiden kanssa liikkumaan metsään! Luvassa yhdessä oloa metsässä, temppuilua luonnon maastossa, voimailupenkillä roikkumista sekä tasapainoilua Slacklinella. Otan mukaan pari palloakin… Omilla vakuutuksilla mukaan ja muistakaa juomapullo. Katso sijainti vielä kommenttikentän kartasta – lähellä Kurutien kallioita.


Lasten kesäliikunta #3 . Lauantaina 28.5.2016 klo 10-11

Kokoonnutaan 0-6 -vuotiaiden kanssa liikkumaan metsään! Luvassa yhdessä oloa metsässä, temppuilua luonnon maastossa, voimailupenkillä roikkumista sekä tasapainoilua Slacklinella. Otan mukaan pari palloakin… Omilla vakuutuksilla mukaan ja muistakaa juomapullo. Katso sijainti vielä kommenttikentän kartasta – lähellä Kurutien kallioita.


Lasten kesäliikunta #2 . Lauantaina 21.5.2016 klo 10-11

Kokoonnutaan 0-6 -vuotiaiden kanssa liikkumaan metsään! Luvassa yhdessä oloa metsässä, temppuilua luonnon maastossa, voimailupenkillä roikkumista sekä tasapainoilua Slacklinella. Otan mukaan pari palloakin… Omilla vakuutuksilla mukaan ja muistakaa juomapullo. Katso sijainti vielä kommenttikentän kartasta – lähellä Kurutien kallioita.


Lasten kesäliikunta #1 . Lauantaina 7.5.2016 klo 10-11

Kokoonnutaan 0-6 -vuotiaiden kanssa liikkumaan metsään! Luvassa yhdessä oloa metsässä, temppuilua luonnon maastossa, voimailupenkillä roikkumista sekä tasapainoilua Slacklinella. Otan mukaan pari palloakin… Omilla vakuutuksilla mukaan ja muistakaa juomapullo. Katso sijainti vielä kommenttikentän kartasta – lähellä Kurutien kallioita.


GOKY 50-VUOTTA vuonna 2017 – HANKKEEN SUUNNITTELU- JA IDEOINTITAPAAMINEN järjestetään Karhusuon Kirjastolla tiistaina 31.5.2016, kello 18-20. Tervetuloa.


Siivotaan asuinaluettamme tulevan viikonlopun aikana – toki voi aloittaaa vaikka jo tänään! Illanvietto Kurutien kallioilla 9.5.2016 maanantaina klo 18 alkaen.

Tyhjiä roskapusseja saa tällä viikolla Gumbölen Omakotiyhdistyksen
hallituksen jäseniltä sekä täysien roskapussien keräyspaikoilta
Nupurintien varrelta. Talkoolaisia varten on varattu myös muutamia roska-
pihtejä ja niitä saa siis lainata. 

Kaupunki käy keräämässä kerätyt roskat seuraavista paikoista:
1. Nupurintien pyörätien varsi välillä Ylämyllyntie – Karhuniityntie
2. Hirvisuontien ja Hirviportin risteys
3. Gumbölentien ja Rintamäentanhuan risteys
4. Gumbölentien ja Engelin puistotien risteys

Laita siivoamastasi alueesta kuvan Facebookkiin Gumbölen Omakoti-
yhdistyksen ryhmään, niin muut jäsenet näkevät mitkä alueet on jo siivottu.
Yllämainittuihin keräyspisteisiin tuoduista roskista voi myös laittaa kuvan
ja katsotaan mikä alue on ollut aktiivisin!


LASTEN LIIKUNTAVUORO alkaa taas! Ensimmäinen liikuntavuoro on tulevana viikonloppuna lauantaina 9.1.2016. Tapahtumapaikkana Karhusuon koulun liikuntasali, klo 10-11. Liikuntavuoro on tarkoitettu Gumbölen Omakotiyhdistyksen jäsenille, 0-6 -vuotiaille lapsille huoltajansa kansa ja omalla vastuulla. Peruutetuista liikuntavuoroista ilmoitetaan Yhdistyksen FB-sivuilla. Tervetuloa!


KEVÄTKOKOUS

Tervetuloa Gumbölen Omakotiyhdistyksen kevätkokoukseen Karhusuon koululle (alatalo) torstaina 21.4.2016 klo 18.

Kokouksen alussa kuulemme Vanha Espoon Asukasfoorumin toiminnasta sekä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksista oman asuinalueensa asioihin. Asukasfoorumista meille tulee kertomaan Pauno Hellsten.

Esittelyn jälkeen pidämme yhdistyksen kevätkokouksen, jonka aiheena on sääntömääräiset asiat.


Miljoona linnunpönttöä -kampanjan innoittamina järjestämme pönttötalkoot la 2.4. klo 13 alkaen, noin kaksi tuntia, Karhusuon koulun puutyöluokassa. Koko perheen tapahtuma, mutta lapset pääsevät sisään vain aikuisen seurassa, koska tilassa on erilaisia laitteita, eikä järjestäjä pysty vastaamaan turvallisuudesta.

Tule askartelemaan, yhdistys järjestää materiaalin paikalle, ja tarjoaa kahvia/teetä/mehua ja jotain pientä naposteltavaa. Ohjaajana Pauno Hellsten.

Muista myös, että tarkoitus on rekisteröidä kaikki entiset ja uudet pöntöt kartalle, katso tarkemmin tapahtuman sivuilta.

Tervetuloa!