Puheenjohtajan terveiset 13.9.2016

Tämän kertainen tiedote on täynnä asiaa sekä kalenteriin laitettavaa. Olemme kirjoittaneet tällä kertaa asioista vähän laajemminkin, sillä useat hankkeet vaativat ympärilleen laajempaa kehystä – kuten nyt esimerkkinä itselleni erittäin tärkeäksi noussut Karhusuonpuron kunnostus. Vielä vuoden alussa mietin, että aluetta halkova puropahanen kannattaa siistiä sekä maisemoida puistomaiseksi ja näin siis saisimme siitä “parhaan hyödyn irti”. Kuinka väärässä olinkaan ja onneksi Espoon Kaupungille lähettämäni tiedustelun myötä  pääsin kontaktiin oikeiden tahojen kanssa. Olen nyt tiedon karttuessa ymmärtänyt, että alueemme läpi virtaava Karhusuonpuro on lajissaan merkittävä ja olemmekin Gumbölen Omakotiyhdistyksessä sitoutuneet sen huolenpitoon yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen, Espoon ympäristöyhdistyksen sekä Espoon kaupungin kanssa. Mikäli sinua aihe kiinnostaa, tule juttelemaan ja kerron mielellään lisää! Meidän perhe odottaa jo innokkaana lokakuun iltoja, jolloin pitäisi niin meritaimenen kuin nahkiaisenkin nousta puroon kutemaan – olemme paikalla katsomassa.

Tiedon kartuttaminen on nyt muutenkin tapetilla – johtuneeko vain syksystä vai onko kyseessä pidempi aikaisempikin suuntaus? Alueemme kirjasto toimikoon kaikkien asukkaiden olohuoneena ja sinne olemmekin järjestäneet muutamia jutusteluhetkiä ajankohtaisista aiheista. Kutsumme näitä tilaisuuksia GOKY asukasilloiksi ja toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni tulee paikalle – aiheet koskevat joko alueen asioita taikka sitten keskustelemme omakotiasumisesta kaikkine kommervenkkeineen.

Siinä missä tiedon karttuessa voit turvata esimerkiksi elämäsi tärkeintä sijoitusta – omaa kotia – järkevillä teknisillä ratkaisuilla, haluamme myös että pystyt toimimaan oikein tulipalon sattuessa. Meillä on mahtava tilaisuus oppia alkusammutuksessa tarvittavia taitoja Sankarikoulutuksessa ja toivon todella sankoin joukoin asukkaita osallistumaan koulutukseen. Tiedotteessa 3/2016 on lisää tietoa sekä ohjeet ennakkoilmoittautumiseen!

Omakotiyhdistykselle on luvassa vauhdikas syksy, vauhdikkaampi kuin aikoihin! Pysythän mukana. 🙂

Terveisin, Sanna Haakana

Categories: Yleinen Tags: Avainsanat: , , , ,