Valokuvahaaste 2017

50-vuotiaan yhdistyksen kunniaksi pyydämme asukkaita osallistumaan valokuvahaasteeseen. 

Haluamme koota juhlavuoden loppupuolella julkaisun, johon tarvitsemme paljon uusia valokuvia – niin uusia kuin vanhojakin – kertomaan tarinaa alueestamme. Lisää valokuvan mukaan muutaman lauseen kertomus kuvan maisemasta / kuvan tapahtumasta / alueen asiasta. Mikäli haluat tarjota vanhoja kuvia, lisää mukaan myös palautusosoite – tallennamme vanhat kuvat ja palautamme pikimmiten.

Kuvia siis käytämme juhlavuoden julkaisuun sekä myös muuhun Gumbölen Omakotiyhdistyksen viestintään. Näitä viestimiä tällä hetkellä on Gumbölen Omakotiyhdistyksen kotisivut sekä Facebook-sivut.

Keräämme samalla myös pieniä juttuja ja kulttuurisia kertomuksia (ilman kuvia) alueemme asukkailta. Mikä on esimerkiksi tarina Karhukujan päästä näkyvällä betonibunkkerilla? Millaista oli elämä Karhusuon rakennusaikoina – missä olivat yleiset saunat ja leikkivätkö alueen lapset Kurukallioilla kuin nykyäänkin? Oliko alueen paikoilla muitakin nimiä kuin vain nykyiset katujen nimet? Arkiset tarinat ovat kiehtovia. Voit myös vastata kysymyksiin –  Mitä kotiseutu sinulle merkitsee? Paikkoja, ihmisiä? Ääniä, tuoksuja? Haaveita tulevasta, muistoja menneistä?


Valokuvat ja tarinat voit toimittaa joko sähköpostilla osoitteeseen gumbole @ gmail.com tai sitten kirjeenä postilaatikkoon Karhusuontie 19. Emme voi luvata, että kaikkia kuvia julkaistaan vaan valitsemme kuvista sopivimmat käyttöön. Valokuvahaasteeseen voi lähettää ainoastaan kuvia, joihin lähettäjällä on kaikki oikeudet. Luontokuvien ja maisemakuvien lisäksi toivomme myös esimerkiksi yksityiskohtia tutuista paikoista. Muistathan, että kuvissa näkyviltä tunnistettavilta ihmisiltä on oltava lupa kuvan lähettämiseen. Saatamme rajata ja muokata kuvia käyttökohteen mukaan. Lähettämällä kuvasi, annat samalla suostumuksesi kuvan pysyvään käyttöön Gumbölen Omakotiyhdistyksen julkaisuissa esimerkiksi jonkun artikkelin yhteydessä. Kuvia käytetään siis vain Gumbölen Omakotiyhdistyksen tarpeisiin. Kuvien yhteydessä pyritään mainitsemaan kuvan ottajan nimi.

 

(etusivun kuva Petri Kukkanen 2016)